CasaBarista trainers voor koffie workshops

CB Den Bosch

"Het koffievak is heel veelzijdig. Waar komt de koffieboon vandaan, welke smaken zijn er, waar moet je op letten bij een espressomachine? In de koffie workshops komt dat allemaal aan de orde. Onze Italiaanse Vespa espressobar gebruiken we ook voor koffie workshops aan groepen & bedrijven. Italiaanser kan niet!"
Trainer Barista Joop van Litsenburg, Den Bosch

CB Amsterdam

"In Italië werd ik gegrepen door de mooie koffie cultuur. Op elke straathoek kan je daar lekkere verse koffiesoorten krijgen. Na zo'n vakantie wil je dat thuis ook! Want waarom zou je genoegen nemen met een 'Hollandse-slappe-bak'? Gelukkig hoeft dat ook niet, want er is tegenwoordig genoeg goede kwaliteit te krijgen. Dat probeer ik cursisten mee te geven. Wat heb je allemaal nodig voor lekkere verse koffie en wat zijn alle tips & trucs."
Trainer Barista Henk Grobben, Amsterdam

"U kunt bij de koffie workshops een deel achtergrond over koffie verwachten, maar vooral veel praktijk. Want verse espresso & cappuccino bereiden is een kwestie van oefenen mét goede ondersteuning. U leert hoe een Barista te werk gaat. Van koffiemaling tot het serveren."
Trainer Barista Peter Beysens, Antwerpen (B)

"Ik verzorg SCAE koffie trainingen voor horeca en professionals. Je zult leren dat goede koffie méér is dan een 'druk op de knop'. Juist voor de horeca is lekkere verse koffie een visitekaartje. Gasten worden veeleisender en verwachten kwaliteit. Dan is het belangrijk dat je als medewerker alles uit de espresso apparatuur haalt wat erin zit. De SCAE koffie certificering garandeert een goede basis."
Barista Richard Schukkink, certified SCAE trainer

CB Alkmaar

"Deelnemers van koffie workshops neem ik mee op 'koffiereis'. Er is zoveel te ontdekken. Van koffiebonen, de oorsprong & smaken. Of de vaardigheden die de Barista gebruikt. Maar ook de techniek in een espressomachine en koffiemolen zijn belangrijk. Ik houd de groepjes in de koffie workshops bewust klein voor persoonlijke aandacht. We gaan veel oefenen in handmatig koffiezetten & romige melk stomen voor cappuccino. Oefening baart kunst!"
Trainer Barista Gerard van Dijk, Alkmaar

casabarista espresso & koffie specialist