Klant ervaringen koffie workshops van CasaBarista

Klantreacties koffie workshops & Coffee-on-Wheels

Hi,
We willen even bedanken voor de leuke workshop van afgelopen zaterdag! Wendy bedankt voor haar heldere uitleg. Gelijk zaterdag bij thuiskomst de machine geblindfilterd totdat er schoon water uit kwam. Vanaf zondag heerlijke koffie. Toch fijn dat je met een paar tips ineens betere koffie kan zetten. We zijn er vast nog niet, maar weten nu waar op te letten. Jullie succes met de winkel en de workshops!
Groet, Nicole & Maurice

Hierbij willen wij u en uw medewerker hartelijk bedanken voor de geweldige koffieservice die wij gisteren hebben gekregen op onze Kaderdag. Echt een pluim verdient. Onze kaderleden maar ook het personeel en andere genodigden hebben genoten van een lekker vers bakje koffie. Nogmaals hartelijk bedankt hiervoor.
Met vriendelijke groet, Ammy Steur (Unieservices)

Ik had net een eenvoudig piston apparaat gekocht en was al geïnteresseerd in koffie en het zetten ervan. Aangezien ik niet echt wist hoe ermee om te gaan ben ik wat gaan zoeken op het internet. Na wat googelen kwam ik uit bij de workshop Espresso & Cappuccino van CasaBarista in Dordrecht. Na een heerlijke cappuccino van de meester zelf eerst een presentatie gekregen waarbij van onze kant nog hier en daar wat extra vragen kwamen omdat sommige of al enige tijd bezig waren en het resultaat nog niet je van het was of we wat huiswerk vooraf hadden gedaan en daardoor juist een paar verdiepingsvragen konden stellen. De interactie was leuk met Marc. Na de uitleg van het bonen malen, de hoeveelheden en het afstellen en het een keer voorgedaan te hebben gingen we aan de slag en het lukte nog ook, met wat aanwijzingen van Marc maakte we allemaal een mooie espresso en daarna een mooie cappuccino. Het melk opschuimen is toch ook een vak apart. We probeerden, met bij de een wat meer geluk dan de ander, zelfs een appeltje te maken met de melk voor de cappuccino. Als laatste werd door Marc nog een Latte Macchiato voorgedaan. Omdat we geen vragen meer hadden hebben de workshop afgesloten. Na een handout gekregen te hebben gingen we huiswaarts. Als je beginneling bent of je hebt al een apparaat maar wil de kneepjes van het zetten perfectioneren dan is een workshop volgen bij CasaBarista aan te bevelen. Vergeet ook niet het onderhoud want dat is essentieel voor de kwaliteit van je kopje espresso of cappuccino. Ook voor advies kan jer goed terecht. Het is geen keiharde commerciële onderneming maar het zijn mensen met een passie voor koffie en het zetten ervan.
Jan Hendrik

Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. Jouw maling is net weer iets te fijn. Bij een nette hoeveelheid koffie en stevig tamperen springt ie naar 15 Bar. Dat is weer net te veel van het goede. Bijna zonder tamperen zit ie al rond de 9 -10 Bar. De volgende maling moet dus 1 slagje groffer. De smaak is prachtig. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco van Nierop

Beste Joep,
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop - we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen 'spelen' met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde. Met vriendelijke groet,
Marja en Teun

Ha Frans,
Bedankt voor een erg leuke workshop... heb vandaag het filter van mijn Quickmill eens losgeschroefd en schrok van de vieze zwarte drap die ik aantrof... kopje cappuccino smaakt nu aanmerkelijk lekkerder! Bedankt voor alle handige tips.
Vriendelijke groet, René Bouwman

"Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso's, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie! Groet, Willem en Annemieke"

"De koffie smaakt een stuk lekkerder, sinds jouw barista workshop! Waarvoor dank. Je hebt ons aardig aangestoken met het koffie virus. We zitten nu ook alles te finetunen om het beste bakje koffie te toveren. En door alle nuttige tips en trucs lukt dat aardig. Niet altijd natuurlijk, vooral het melkstomen vinden we nog best een lastige! De goede temperatuur, mooi schuim lukt steeds beter na de workshop. En oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Nogmaals dank voor de geweldige koffie barista middag! Jos"

Hoi, lekker hoor al die koffiesoorten van een professionele koffiezetter. Na de koffie workshop voelen we ons ook een beetje barista. Verslavend om steeds weer een mooi bakkie te zetten! Jouw melkkan en thermometer zijn inderdaad onmisbaar merken we. Bij elke cappucino of latte hebben we plezier van die aankoop. En een volgende stap zal wel zo'n mooie espresso machine worden (expobar, bezzera denken we aan). We komen graag bij je terug voor advies. Want we hadden veel plezier en veel geleerd op de workshop. Tot de volgende keer, Willemijn Pas

klantreacties, reviews, ervaringen koffie workshops espresso barista trainingen